به گزارش ایرناپلاس، فضلالله باقرزاده ریاست فدراسیون شمشیربازی را نیز برعهده دارد در گفتوگو با ایرناپلاس میگوید: اگر مشکلات ورزش را بررسی کنیم یک بخش در خود فدراسیونهاست؛ شما نمیتوانید این قضیه را به وزارتخانه ورزش ربط دهید.
حمایت صددرصدی وزارت ورزش
باقرزاده درباره عملکرد دولت در حوزه ورزش میافزاید: «در رشته شمشیربازی ما با حمایت صددرصدی وزارت ورزش توانستیم در مسابقات انتخابی المپیک صاحب چهار سهمیه شویم، در حالیکه تیمهای همچون فرانسه و روسیه که از قدرتهای اول شمشیربازی دنیا هستند، هنوز سهمیه المپیکشان مشخص نشده است. ما این افتخار را با حمایتهای وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک و در نهایت دولت بدست آوردهایم. اکنون شمشیربازی ما به جایی رسیده که مسعود سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان و سیدرضا صالحیامیری رئیس کمیته ملی المپیک انتظار مدال بازیهای المپیک را از ما دارند.»
کمکهای وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک
باقرزاده ادامه میدهد: «رشته شمشیربازی با حمایتهایی که صورت گرفت، رشد خوبی داشته است. اگر این حمایتها نبود و با شرایط سخت اقتصادیی که داریم، امکانات خوب به ما نمیدادند، بودجه ما خیلی ضعیف بود، اگر بموقع از ما حمایت نمیشد هرگز به چنین موقعیتی نمیرسیدیم.
در تاریخ شمشیربازی ما سابقه نداشته که در مسابقات قهرمانی جهان، قهرمانی آسیا و هشت جام جهانی به طور منظم شرکت کنیم. سابقه نداشته که شرایطی فراهم شود تا تیم ملی خود را یک ماه در لهستان نگه داریم تا در جام جهانی لوکزامبورگ شرکت کنیم، چون اگر آنها به جای ماندن در لهستان به ایران برمیگشتند، دیگر پروازی نداشتیم تا به لوکزامبورگ برویم. این حمایتهای وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک به ما کمک کرد تا سهمیه المپیک را بدست آوردیم.»
چونه ورزش را کوچک گرفتهاند
نایب رئیس کمیته ملی المپیک میگوید: «استنباط من این است هر آنچه در توان دولت یازدهم و دوازدهم بود برای ورزش کم نگذاشتهاند. حمایتهای دولتهای همیشه با ورزش بوده است. اما نباید کتمان کرد که چونه ورزش را از قدیم کوچک در نظر گرفتهاند.
هر آنچه در توان دولت یازدهم و دوازدهم بود برای ورزش کم نگذاشتهاند. حمایتهای دولتهای همیشه با ورزش بوده است. اما نباید کتمان کرد که چونه ورزش را از قدیم کوچک در نظر گرفتهاند.
آقای علیرضا دبیر میگوید من برای کشتی بین ۶۰ تا ۷۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارم؛ کل اعتباری که ممکن است وزارت ورزش و یا کمیته ملی المپیک برای این رشته در نظر داشته باشد، بین ۱۵ تا ۱۸ میلیارد تومان است. علت این بودجه کم از زمان قدیم تاکنون بوده و چونه ورزش را کوچک گرفتهاند. ممکن است هر ساله بین ۱۰ تا ۳۰ درصد افزایش یابد، پس بنابراین شما نمیتوانید یکباره بگویید ۵۰ برابر پول سال پیش را میخواهم، اصلاً سیستم بودجه نویسی این چنین نیست.»
کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش حق نظارت دارند
وی ادامه میدهدک «دولت حمایتهای خود را در حد توان و در این شرایط بد اقتصادی انجام داده است. ما تحریم هستیم؛ آیا با توجه به این قضایا، دولت در این شرایط، بودجه مصوب شده برای کمیته ملی المپیک را تخصیص میدهد یا نمیدهد؟
سال گذشته صددرصد اعتبار کمیته ملی المپیک پرداخت شده است. در حال حاضر بسیاری از افراد، برخی اتفاقهای رخ داده در ورزش را متوجه کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش میکنند، اما به یاد داشته باشید هر رشته ورزشی، رئیس فدراسیون و هیات رئیسه آن از اقتدار بسیار خوبی برخوردار است و اگر مشکلی در یک رشته ورزشی رخ میدهد چه ربطی به کمیته ملی المپیک یا وزارت ورزش دارد؟ آنها فقط نظارت میکنند و حق نظارت دارند؛ قصد دفاع کردن از هیچ شخص خاصی نیست، بلکه باید واقعبین باشیم.»
قرارداد ویلموتس را چه کسی امضاء کرد؟
باقرزاده با مثال زدن از فوتبال، درباره قرارداد ویلموتس میافزاید: «قرارداد ویلموتس را چه کسی امضاء کرد؟ وزیر ورزش بود؟ آقای تاج به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال ایران زیر برگه قرارداد را امضاء کرده است، اما حالا میآیند به وزیر ورزش ربط میدهند در حالی که روحش از متن داخل قرارداد بیخبر است.
اگر چه آقای تاج مدعی شده بند آخر قرارداد توسط وزیر اضافه شده، اما من از شما یک سوال دارم؟ شما به عنوان یک دستگاه نظارتی گاهی نمیآیید به من بگویید آقای باقرزاده شما که دارید در این فدراسیون فعالیت میکنید این نقطه نظرات ما هم هست، اگر اینگونه رفتار کنید بهتر است. آیا خود شخص وزیر میآید مستقیم قرارداد ببندد؟ این ضعف آن فدراسیون است که میخواهد گناه را برگردن دیگری بیندازد.»
وقتی مربی موفقی در داخل کشور دارم، چه لزومی دارد یک مربی خارجی بیاورم!؟ اگر رئیس فدراسیون فوتبال بودم، علی دایی را سرمربی تیم ملی میکردم. ما مربیان باهوش بسیاری داریم که از مارک ویلموتس و حتی دراگان اسکوچیچ بالاترند.سرمربی تیم ملی را از مربیان داخلی انتخاب میکردم
وی ادامه میدهد: «بسیاری درباره مسائل مختلف ورزش از جمله فوتبال با من صحبت میکنند؛ وقتی مربی موفقی در داخل کشور دارم، چه لزومی دارد یک مربی خارجی بیاورم!؟ اگر رئیس فدراسیون فوتبال بودم، علی دایی را سرمربی تیم ملی میکردم. ما مربیان باهوش بسیاری داریم که از مارک ویلموتس و حتی دراگان اسکوچیچ بالاترند. مربیانی مانند یحیی گلمحمدی داریم که در هر تیمی به مربیگری پرداخته همیشه جزو چهار تیم بالای جدول بوده است.
به نظر شما مربی مانند امیر قلعهنوعی نمیتواند تیم ملی را اداره کند؟ علی دایی نمیتواند؟ یحیی گلمحمدی چطور!؟
آیا این نفراتی که نام بردم هیچکدام نمیتوانند در این شرایط بد اقتصادی که اگر شاهکار کنیم به آنها ۴ یا ۵ میلیارد تومان میدهیم، هدایت تیم ملی را برعهده بگیرند!؟ اگر پول آنها را ندهید مانند مربیان خارجی نمیروند آبروی نظام را در دنیا ببرند.»
فدراسیون فوتبال یک تشکیلات مستقل است
نایب رئیس کمیته ملی المپیک همچنین میافزاید: «بسیاری از ورزشکاران از باشگاههای خود طلبکارند، اما دلشان نمیآید شکایت کنند. آبروی نظام را در دنیا میبرید، قرارداد را میروید در سفارت امضاء میکنید. یعنی چه!؟ کجا دنیا چنین کاری را انجام میدهند که شما انجام دادید! اگر مشکلات ورزش را بررسی کنیم یک بخش در خود فدراسیونهاست.
شما نمیتوانید این قضیه را به وزیر ورزش ربط دهید؛ برای اینکه فدراسیون فوتبال یک تشکیلات مستقل دارد. من درباره رئیسان هیات مدیره باشگاههای استقلال و پرسپولیس نظری ندارم، چون اگر مشکلی در آنجا وجود داشته باشد، به انتخابهای وزارت ورزش است. رئیس مجمع این دو باشگاه شخص وزیر است. اما درباره فدراسیونها، من رئیس فدراسیون اختیارات خود را میدانم. مطمئن باشید بالای ۹۵ درصد رئیسان فدراسیونها اختیار و اقتدار دارند و کسی به آنها خط نمیدهد.»
هیچکس در کار من دخالت نمیکند
باقرزاده ادامه میدهد: «من رئیس فدراسیون شمشیربازی هستم و هیچکس هم تاکنون در کار من دخالت نکرده است. احتمال دارد فردی نظر خود را به من بگوید، اما در نهایت تصمیم گیرنده اصلی من هستم و حرف اول و آخر را میزنم. اگر فردی حالا شخص وزیر هم باشد به من پیشنهاد بدهد، من آن پیشنهاد را آنالیز و بررسی میکنم که ببینم از نظر فرهنگی و اجتماعی جامعه ما این پیشنهاد شما جواب میدهد یا خیر. بعد آن را در هیات مدیره فدراسیون مطرح میکنم و در آنجا درباره آن بحث میکنیم؛ در صورت توافق برای انتخاب مربی خارجی، کمیته فنی خود را دعوت میکنم و میگویم شما بیایید درباره این مربی خارجی تحقیق کنید؛ قیمت او را بگیرید، تضمین هم بدهد؛ یعنی اگر تیم را به جام جهانی نبرد نه تنها ما پولش را نمیدهیم، بلکه از او خسارت هم میگیریم.»
حمایتهای همه جانبه
رئیس فدراسیون شمشیربازی میگوید: «هنگام قرارداد بستن از ۱۰ کارشناس حقوقی دعوت میکنم تا یک قرارداد سفت و محکم به سود فدراسیون ببندم. ببینید ما هرچه پرونده در فیفا داریم را یکی یکی میبازیم. میخواهم بگویم فدراسیون فوتبال، نکات مهمی را که من به آن اشاره داشتم، توجه نکرد. به مسائل حقوقی، مسائل فنی، مسائل اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی مربی بیتوجهی کرده است.
باید مربی خارجی که به ایران میآید خود را با فرهنگ کشور تطبیق دهد نه ما برویم دنبال فرهنگ آن مربی. وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در این مدت همیشه از تیمهای حاضر در پیکارهای آسیایی و جهانی حمایت کرده است. وزارت ورزش با وجود مشکلات مالی به تعهدات خود با فدراسیونها عمل کرده و با حمایتهای همهجانبه توانسته آنها را در رسیدن به اهداف خود یاری کند.»
نظر شما